23.10.10

Busu Idah Kemalangan

Salam semua,

Seperti yang di ketahui umum, busu idah kemalangan en-route ke Banting nk amik capique. busu idah bersama kelindan ila tidak mengalami sebarang kecederaan cuma trauma sahaja. unser pulak bleh tahan la injured. tayar pecah, shaft patah, pintu kemik.semuanya sebelah driver.

another kereta yang terlibat adalah kancil warna biru dgn plet WNY **** (tanya ila) di pandu oleh seorang india. busu idah dipahamkan oleh samaritan yg kereta dan india tersebut berbau arak.koling mabuk bawak keto mmg eksiden la jawab eh.

kepada semua pemandu/kelindan/penumpang, kejadian ini adalah sebagai peringatan kepada kita semua supaya berhati-hati di jalan raya. pakai la tali pinggang keselamatan yang memang tersedia masa kereta di beli.

0 comments:

Post Terkini

Recent Post []

Keluarga Kami

Family Members []

  • Zainuddin

  • Fatimah

  • Abdul Wahab

  • Ibrahim

  • Nyonya (Deceased)

  • Md. Som

  • Faridah

Best View


Spreadfirefox Affiliate Button

About Keluarga Taboh


Ayahnda Haji Abdullah bin Abu Noh


Bonda Hajah Basiah binti Ibrahim

Dengan perkenan dan titah printah dari kedua keluarga, Abdullah bin Abu Noh dan Basiah binti Ibrahim, telah di ijab kabulkan pada tahun 1940 (butiran lain tak tahu! sebelum perang jepun!) dan hasil perkongsian hidup mereka telah dikurniakan tujuh (7) orang anak - Zainuddin, Fatimah, Abdul Wahab, Ibrahim, Md. Som, Nyonya dan Faridah. Seorang telah meninggal dunia sedari usia kecil - Nyonya.

Kedua-duanya telah menunaikan Ibadah Haji pada 1985 dan Haji Abdullah telah kembali ke rahmahtullah pada June 6, 1991 manakala pasangan beliau; Hajah Basiah pada Ogos 27, 1998. Kedua-dua mereka telah dikebumikan di tanah perkuburan Islam Cherana Puteh, Alor Gajah.
 
Keluarga Taboh - Template By Blogger Clicks