2.11.10

Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim

Tu kat gambar epot Sultan Abdul Halim. Lokasi Alor Setar, Kedah Darul Aman.

Kenapa ada gambar epot dlm entri nih?? Sempena musim tengkujuh yang melanda negeri di utara (Perlis, Kedah) dan pantai timur (Kelantan, Terengganu & Pahang), epot ni telah ditutup petang tadi jam 1800 masa tempatan/ 1000 UTC.

Alasannya ialah, air dah naik landasan/runway. Makanya tak bleh la kapal terbang mendarat. kapal laut, speed boat, tongkang, sampan, jet ski dan sewaktu dengan nya bleh la main kat epot ni.

Setakat, penerbangan domestik yang terjejas adalah melibatkan 3 sarekat penerbangan iaitu Malaysia Airlines System (MAS), Airasia & Firefly.

LTSAH akan resume operasi bila keadaan banjir dah bertambah baik.

0 comments:

Post Terkini

Recent Post []

Keluarga Kami

Family Members []

  • Zainuddin

  • Fatimah

  • Abdul Wahab

  • Ibrahim

  • Nyonya (Deceased)

  • Md. Som

  • Faridah

Best View


Spreadfirefox Affiliate Button

About Keluarga Taboh


Ayahnda Haji Abdullah bin Abu Noh


Bonda Hajah Basiah binti Ibrahim

Dengan perkenan dan titah printah dari kedua keluarga, Abdullah bin Abu Noh dan Basiah binti Ibrahim, telah di ijab kabulkan pada tahun 1940 (butiran lain tak tahu! sebelum perang jepun!) dan hasil perkongsian hidup mereka telah dikurniakan tujuh (7) orang anak - Zainuddin, Fatimah, Abdul Wahab, Ibrahim, Md. Som, Nyonya dan Faridah. Seorang telah meninggal dunia sedari usia kecil - Nyonya.

Kedua-duanya telah menunaikan Ibadah Haji pada 1985 dan Haji Abdullah telah kembali ke rahmahtullah pada June 6, 1991 manakala pasangan beliau; Hajah Basiah pada Ogos 27, 1998. Kedua-dua mereka telah dikebumikan di tanah perkuburan Islam Cherana Puteh, Alor Gajah.
 
Keluarga Taboh - Template By Blogger Clicks