27.12.10

Selamat bertugas la cikgu-cikgi

Puan Nor Ashikin sudah selamat tiba di perumahan baru beliau di Kedah. Dengan penuh linangan air mata yang berderu-deru, beliau mengucapkan selamat tinggal antaranya pada Sogo, Mid Valley Megamall dan beberapa lagi nama shopping complex yang tidak dapat dikenalpasti.

Antara sebab utama perpindahan beliau adalah mengikut suami bertugas. Dan mengukuhkan lagi asbab tersebut adalah, rumah beliau di pecah masuk sebelum ini. Kami sidang redaksi berdoa agar beliau akan bertambah terel dalam ilmu mengajar dan ilmu rumahtangga di sana.

Tidak lupa juga pada cikgu Faridah..selamat memulakan tugas tak lamo laie.

1 comments:

ikien burn said...

tq yer moderator ade post ttg cikgu gupenyer...
lenkali watla link kat pesbuk..
so bulihlaa cekgu singgah kat belog niey slalooo...

Anyway, welkem everybody to my house at kuala kedah..kali ni uolss xpayah bersempit2 nak lepak macam rumah lame i kat sentul tuh heheheh...

Or jom kite wat family gath kat langkawi nak??? hehehe....

Post Terkini

Recent Post []

Keluarga Kami

Family Members []

  • Zainuddin

  • Fatimah

  • Abdul Wahab

  • Ibrahim

  • Nyonya (Deceased)

  • Md. Som

  • Faridah

Best View


Spreadfirefox Affiliate Button

About Keluarga Taboh


Ayahnda Haji Abdullah bin Abu Noh


Bonda Hajah Basiah binti Ibrahim

Dengan perkenan dan titah printah dari kedua keluarga, Abdullah bin Abu Noh dan Basiah binti Ibrahim, telah di ijab kabulkan pada tahun 1940 (butiran lain tak tahu! sebelum perang jepun!) dan hasil perkongsian hidup mereka telah dikurniakan tujuh (7) orang anak - Zainuddin, Fatimah, Abdul Wahab, Ibrahim, Md. Som, Nyonya dan Faridah. Seorang telah meninggal dunia sedari usia kecil - Nyonya.

Kedua-duanya telah menunaikan Ibadah Haji pada 1985 dan Haji Abdullah telah kembali ke rahmahtullah pada June 6, 1991 manakala pasangan beliau; Hajah Basiah pada Ogos 27, 1998. Kedua-dua mereka telah dikebumikan di tanah perkuburan Islam Cherana Puteh, Alor Gajah.
 
Keluarga Taboh - Template By Blogger Clicks